Dedektör

 


Hayatta birçok yerde kullanılan cihazlardan biri de dedektördür. Sözlük anlamıyla dedektör, tespit edici cihazlara denilir. Dedektör türleri, birçok ortamda karşımıza çıkar. Örneğin tıp alanında dedektör türünde çok sayıda cihaz, kullanılır. Röntgen ve ultrason, ilk akla gelenlerdendir. Röntgen ve ultrason aracılığıyla pek çok tıbbi vakaya teşhis koyulmaya veya sonuca ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Röntgen bilindiği üzere radyolojik tanı araçlarından en yaygın ve en eski olandır.

Dedektör türündeki cihazlar, metal cisimleri tespit etmek maksadıyla geliştirilmiş ve bu amaç doğrultusunda kullanılan cihazlardandır. Metal dedektörler, süpermarket ve alışveriş merkezlerinde sıklıkla karşılaştığımız cihazlardandır. Bu cihazlar son derece güçlü elektromanyetik dalgalar yayarak faaliyetlerini yürütmektedir. Genel itibarıyla tansiyon hastası olanların ve kalp rahatsızlığı bulunanların bu cihazı kullanırken dikkat etmesinde fayda vardır. Bireyler bakımından son derece önemli bu hadiseye, tam anlamıyla hassasiyet gösterilmesi gerekir. 

Dedektör fiyatları, satıldığı yere göre değişkenlik arz eder. Bu bakımdan, piyasanın kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Evlerde en çok kullanılan detektörlerden biri, gaz kaçağı dedektörüdür. Bu dedektörler, çeşitli gazlara duyarlıdır. Propan, bütan ve metan; duyarlı oldukları gaz türleridir. Rahat kullanımı ve kullanışlı özelliği sayesinde son derece yaygın bir şekilde kullanılan bu cihaz, çok fazla rağbet görmektedir ve kullanıcılar tarafından her yerde ısrarla sorulmaktadır.

Bir diğer dedektör çeşidi ise hobi maksatlı kullanılan define dedektörü olmaktadır. Define deyince bugün herkesin aklına çok büyük miktarda paralar, altın ve gümüş gibi unsurlar veya mücevher tarzı eşyalar gelmektedir. Bunların hepsi de çok kıymetli ve değerli şeylerdir. Bu bakımdan define dedektörü arayan çok sayıda kişi olmaktadır. Değerli veya değersiz tüm metalleri tespit edebilen bu cihaz, manyetik etki değişimleri aracılığıyla faaliyet göstermektedir.     

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

24 Saatte Aşık Etme Duası

Instagram Bot Takipçiler ve Güvenilirliği

CNC Freze Divizörde Dişli Açma: Hassas İşleme Tekniği