Genel Kültür Neden Önemlidir?

 


Eğitim hayatımızda ya da normal yaşam içerisinde çok sık duyduğumuz bazı kavramlar vardır. Bunlardan bir tanesi de genel kültür kavramı olmuştur. Genel kültürden bahsettiğimizde aslında çok geniş bir alanı değerlendiriyor olabiliriz. Bu nedenle genel kültür her şeyi bilmek demek değil tersine bazı şeyleri biliyor olmak demektir.

İnsan doğar büyür ve yaşlanır. Bu yaşam içerisindeki tüm döngülerde bir şeyler öğrenmeye başlar. Öğrenilen her şey genel kültür kapsamında değerlendirilebilir. Yani genel kültür her şeyi doğru olabilmek anlamına gelmez.

Genel kültür denildiğinde burayı iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Çünkü değerlendirmenin iki kelimenin farklı farklı ele alınmasıyla yapılır. Örneğin kültür, yukarıda bahsettiğimiz gibi yıllar içerisinde birikmiş olan bir kavramı ifade eder. Kültür bir toplumu meydana getiren en önemli değerdir. Bunun için bireyler kendi kültürlerinde işlenip yoğrulurlar. Bazı kültürler öğreniliyor olsa da bazılarının yaşam içerisinde fark etmeden sahip olunduğu bilinir. Evet farkında olmak güzeldir, ancak farkında olmadan da insan kendi birikimine boyut kazandırabilir.

Genel Kültürün Günlük Hayattaki İzleri

Genel kültür denildiğinde akla sadece tarih, coğrafya, matematik gelmemesi gerekir. Çünkü spor da bir kültürdür, yemekte sağlıkta. Örneğin insan genel kültürünün içerisine metabolizma nedir? Sorusunun yanıtını da almışsa bu durumda genel kültürünü genişletmiş olur. İşte bu noktada da insanın araştırmacı yapısı ve meraklılığı gelmektedir. Merak eden insan sürekli olarak genel kültürünü genişletmeye çalışır. Öğrendikleri arasından en doğru olanını analiz edip bulabilmek ve diğerlerinden ayırmak ise onun başarısını ortaya koyar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Bot Takipçiler ve Güvenilirliği

24 Saatte Aşık Etme Duası

CNC Freze Divizörde Dişli Açma: Hassas İşleme Tekniği