Kiralık K1 Belgesi

 


K1, kendisine ait olan araçlarla nakliye işi gerçekleştiren şirket ve şahısların alması gereken belge olup günümüzde kiralık K1 belgesi alma yolu mümkündür.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından nakliye işi gerçekleştireceklerden istenen belge, taşıma işi için mutlaka gereklidir ve bulunmaması halinde yeterli belgelendirmeye sahip olunmadığı söylenebilir. Ücreti her yıl ocak ayında açıklanan bu belge için şartları sağlayanlar, belgeye ilişkin ücreti ödeyerek belgeyi satın alabilirler.

K1 belgesi kiralama, çeşitli sektörlerde çalışan tır, kamyon ve kamyonetler için son derece önemli olup ilgili bakanlıkça kontrolleri titizlikle sağlanır. Karayolu Taşıma Kanunu gereği istenmekte olan belge, şirket ve tüzel kişilere ayrı şartlarda istenir.

K1 Belgesi Nasıl Kiralanır?

K1 belgesi kiralanamamakta olup K1 belgesi yerine aynı özellikleri taşıyan L1 belgesi yoluyla K1 belgesi kiralama işlemi gerçekleştirilir. Kiralama şartlarını taşıyan farklı tipteki araçların hepsi için ayrı bir kiralama ücreti söz konusu iken işlemler çok kısa bir süre içerisinde tamamlanır ve araç beklenilenden daha az bir sürede trafiğe çıkabilir.

Kiralama için yapılması gerekenler tümüyle uzman kişiler tarafından belgeyi almak isteyenlere aktarılır ve bu kişiler doğru bir şekilde bilgilendirilir. Kiralama için yapılacak ödeme gerek havale gerekse de kredi kartıyla taksitli bir biçimde ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebilir. Gerekli tüm işlemler tamamlandıktan sonra belge sisteme işlenip yola çıkılabilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Bot Takipçiler ve Güvenilirliği

24 Saatte Aşık Etme Duası

CNC Freze Divizörde Dişli Açma: Hassas İşleme Tekniği