Kedilerde Bitlenme Çözümü

 


Bazı kediler sadece evde olurken bazı kediler yaşam alanlarına göre dışarı çıkabilme özgürlüğüne sahiptir. Sonuçta her iki kedi de bir bakıcısı olmasından dolayı şanslıdır. Bu nedenle kediler mutlu oldukları bir yerden asla ayrılmak istemezler. Dışarı çıkan kedilerde en büyük sorun bitlenmedir. Çünkü sık dışarı çıkması kedinin özgürce hareket etmesine imkan sağlayacağından sağlıksız ortamda bulunmalarına neden olabilir. Dolayısıyla bir kedi kendi özgür alanlarını genişletiyorsa bitlenme ihtimali her zaman vardır ve olacaktır. İşte kediniz sürekli olarak kendisini kaşıyor ve bu da onların tüy dökmesine neden oluyorsa yapmanız gereken en önemli şey kedinizi bu büyük sorundan uzaklaştırmaktır. Özellikle de evde başka bir hayvan besliyorsanız bu durumda soruna hemen el atılması gerekir. Doğal bit ilacı ise kedilerin bitlerinden kurtulması için etkili çözümdür. Doğal olmasından dolayı kedinizde herhangi bir sağlık problemi oluşturmaz ve doğrudan bitlerin yok edilmesine odaklanır.

Kediler kadar güvercinlerde bitlenme sorunuyla karşı karşıyadır. Kedilerin sorununa çözüm olan bu bit ilaçları kuşlar içinde çözüm olacaktır. Hatta Tyson güvercin ilaçları kuşların hem bitlerden kurtulmasını hem de sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Kedi Biti Nasıl Olur?

Kedi bitleri evdeyken de olabilir. Genellikle yaşlı kedilerde meydana gelen bu durum parazit ilaçlamalarının yaygınlaşmasından sonra ev kedilerinde görülme sıklığı düşürülmüş olsa da bu canlıların bacaklarına tutunmayı başaran bitler kısa zaman içerisinde çoğalabilirler. Kedinizi doğru şampuanla yıkayarak tüylerini taradığınızda onu bu sıkıntıdan kolayca kurtarabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

24 Saatte Aşık Etme Duası

Instagram Bot Takipçiler ve Güvenilirliği

CNC Freze Divizörde Dişli Açma: Hassas İşleme Tekniği